Information om mormor.se

Under uppbyggnad

Denna websida är under uppbyggnad. Därför kan man stöta på artiklar och sidor som ser konstiga ut eller är ofärdiga. För att komma till en nivå där invigningen av websidan kunde genomföras den 9 april 2008, dagen då Kärda Arbetsförening fyllde 170 år, har arbetet varit intensivt. Korrekturläsning med mera har fått stå tillbaka. Därför finns stavfel och andra felskrivningar. Hoppas detta inte förvirrar eller avskräcker. Ni är välkomna att via kontaktsidan hjälpa mig med att meddela detta. Många saker behöver finputsas och flera idéer väntar på att genomföras. Ha tålamod.

Om detta må ni berätta

Jag som ansvarar för denna websida är uppvuxen mitt i den region som var Emilie Petersens, eller mormor på Herrestad som hon kallades, verksamhetsområde. Med rötterna i denna bygd har man ofta hört hennes namn nämnas men inte fördjupat sig i det. Efter att ha läst hennes mycket personligt skrivna biktbok blev jag gripen av den människa och personlighet som låg bakom alla dessa pionjärinsatser i vår bygd. Jag kände mig tvingad att lyfta fram och berätta detta goda exempel på vad en människa som följer sin inre röst kan göra för sin omgivning. Om detta må ni berätta. Det är min och denna websidas uppdrag.

Bilder från Invigningen

Titta gärna in i fotogalleriet så finns det många bilder från invigningen. Bilderna från invigningen är tagna av Åke Ahlström, Kärda. Om du är med på bild på denna websida och inte vill är det bara att meddela mig via Kontaktsidan så ska jag ta bort den aktuella bilden. Vill du använda någon bild eller material från denna sida kontakta mig. 070-622 80 14

Med vänlig hälsning Lars Ericsson